ERC na ESOF 2016: nová zpráva odkrývá vliv výzkumu ERC

Nezávislá pilotní studie, kterou 26. července 2016 vydalo Euroscience Open Forum (ESOF 2016), jež se uskutečnilo v Manchesteru, ukazuje, že výzkum financovaný Evropskou výzkumnou radou (ERC) a uplatňující tzv. "přistup zdola" ("bottom up") již zaznamenal významné výsledky. Více než 70 % projektů, které studie hodnotí, přineslo průlomové výsledky nebo znamenalo výrazný pokrok.

Studie dochází k závěru, že ERC investuje skutečně do výzkumu s vysokým rizikem, ale též vysokými přínosy a také podstatně přispívá ekonomice a společnosti jako celku. Zpráva konstatuje, že granty ERC mají rovněž velmi pozitivní dopad na profesionální dráhu vědců.
Plnou verzi zprávy viz anglické stránky AB.

(Zpráva je převzata z Akademického bulletinu AV ČR.)

Technologické centrum AV ČR pořádá opakovaně semináře a worskhopy pro potenciální či budoucí žadatele o ERG granty z titulu národního kontaktu pro ERC granty v ČR. Pro více informací jděte na stránky H2020 zde.

Národní informační den o grantech ERC se bude konat 1. 9. 2016 v prostorách Akademie věd - viz zde, následovat ho bude dvoudenní workshop pro žadatele o ERC Starting a Consolidator granty 15.-16. 9. 2016 viz zde.

Zdroj: TC