Pražský Startup Festival představí nejúspěšnější začínající firmy

Blíží se 4. ročník tuzemského Startup Festivalu. Uskuteční se 11. října v Rajské budově Vysoké školy ekonomické v Praze.

Akci organizuje Podnikatelský akcelerátor xPORT Business Accelerator VŠE. Registrace běží na téměř 30 workshopů, přednášek, panelových diskuzí a one2one konzultací s experty na financování a investice, vývoj produktu, marketing nebo data a právo.

„Za 4 roky, co Startup Festival organizujeme, se z jeho účastníků, podporovatelů i návštěvníků stala silná komunita. Její přání a potřeby neustále sledujeme a s ohledem na ně tvoříme program a zaměření festivalu. Loni to bylo B2B, dnes například udržitelnost a role akcelerátorů,“ říká Kamila Rychtaříková, Partner & Event Director xPORTu.

V programu je i Rohlik.cz nebo Google

Startup Festival nabízí veletrh začínajících firem, na kterém se představí například Prusa Research s nejnovějším modelem 3D tiskárny nebo Actijoy s chytrými zařízeními a aplikací pro psy. Návštěvníci potkají také Storyous a první český carsharing pro studenty a zaměstnance vysokých škol Uniqway. Mezi navrátilce festivalu patří online supermarket Rohlik.cz a Google, který na své přednášce vyškrtá seznam věcí, o kterých si lidé často mylně myslí, že jsou pro vybudování startupu nezbytné.

Zkušenosti z USA nebo Litvy

V panelové diskuzi se startupy podělí o své zkušenosti s programy v San Franciscu, Singapuru či Litvě. Vystoupí i Supernova, která se jako první český startup probojovala do amerického akcelerátoru Y Combinator. Svůj pohled doplní zkušený investor Andrej Kiska z Credo Ventures.

Do bloku o přínosu startupů k udržitelné budoucnost přispěje přednáškou společnost Neuron soundware, která nabízí rozpoznávání rozbitých strojů podle zvuku a letos získala investici skoro 150 milionů korun. Designérka Žil Vostalová, jejíž 3D módní návrhy ušetří stovky metrů látky, přiblíží práci svého studia zabývajícího se výzkumem body scanningu a digitální modelací oděvu.

Kompletní program lze najít na webových stránkách akce.

Zdroj: Businessinfo.cz