HackItUP

Ostatní

Podrobnosti

  • Vědeckotechnický park UP
  • 2019-10-25 15:00 to 2019-10-27 19:00

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

HackItUP

Vědeckotechnický park UP, Šlechtitelů 21, Olomouc

2019-10-25 15:00 to 2019-10-27 19:00
25 října, 2019

000000

HackItUP je intenzivní, časově omezená, týmová práce na vlastním projektu. Účastníci hackathonu sestaví týmy na tzv. tržišti nápadů a dovedností. Během 48 hodin týmy zpracují vlastní projekt za pomoci přítomných mentorů a odprezentují jej odborné porotě. Cílem je vytvoření konkrétního projektu do fáze funkčního prototypu, betaverze apod. Hodnotit se bude technické provedení, míra invence, použitelnost, vtip a celkový přínos projektu.

Co bude úkolem?

Soutěžní týmy mají za úkol vytvořit v průběhu víkendu inovativní produkt či službu za použití znalostí ze svých oborů. Nápad by měl mít potenciál životaschopnosti na trhu. K vytvoření prototypu produktu či služby mohou využít veškerá dostupná data, materiály, know-how a zejména pak svou kreativitu a rady mentorů HackItUP. Vítány jsou jakékoliv podnikatelské nápady jakkoliv související se studijními obory Univerzity Palackého v Olomouci. Zapojit se mohou studenti či absolventi s vlastním nápadem, nebo naopak nadšenci, kteří mohou ostatním pomoci s převedením nápadů a myšlenek do skutečného produktu či služby.

Své nápady autoři představí před startem samotného hackování. Před zahájením bude také prostor věnován seznámení se s ostatními účastníky a případnému přerozdělení či sestavení nových týmů. Vyvrcholením hackathonu bude představení výsledků práce týmů před porotou formou krátké prezentace, po které bude následovat série záludných otázek hodnotitelů. V rámci hodnocení je kladen důraz na inovativnost řešení (produktu či služby), komerční potenciál, ale také složení týmu (interdisciplinaritu/multioborovost) a samotné provedení, respektive promyšlenost či propracovanost projektu.

Ideální scénář této akce je následující. Propojí se lidé s bláznivým nápadem, šikovní kreativci, kutilové, koumáci a myslitelé z různých oborů se začínajícími podnikateli, vytvoří společně týmy, které budou mezi sebou v rámci hackathonu soupeřit o hlavní cenu, a po soutěži vzniknou z týmů opravdové startupy (firmy), které svůj nápad zrealizují a dovedou do komerční fáze. Pro tyto případy je pro všechny týmy připraveno zázemí i odborní poradci z Vědeckotechnického parku UP a agentury CzechInvest.  Každý však nemusí mít nutně ambici stát se podnikatelem, může mít jen chuť tvořit, diskutovat, vymýšlet. Proto je vítán každý, kdo má chuť se pustit do kreativní práce, něco nového vymýšlet, diskutovat o tom s ostatními a bavit se produktivně.

Více informací zde.

Zdroj: CzechInvest