prof. Ing. Alžběta Jarošová, Ph.D.
Mendelova univerzita v Brně
prof. Ing. Alžběta Jarošová, Ph.D.
Mendelova univerzita v Brně
alzbeta.jarosova@mendelu.cz
Telefon
545 133 191
Telefon
545 133 563
Obor vědeckovýzkumné činnosti
Jakost potravin – cizorodé látky (ftaláty) v potravním řetězci
Senzorická analýza – různé potravinářské komodity
Pracoviště
Agronomická fakulta, Ústav technologie potravin – vedoucí ústavu
Proděkanka - Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně.
Členka Vědecké rady AF.
Předsedkyně oborové rady doktorského studia AF „Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů“.
Garantka oboru magisterského studia „Jakost a zdravotní nezávadnost potravin“.
Členka oborových rad doktorského studia
Masarykova univerzita v Brně – Hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie
SPU v Nitre, Fakulta biotechnologie a potravinárstva - Technologia potravin
VUT Brno, Chemická fakulta - Chemie a technologie potravin
Ftaláty v masných výrobcích v závislosti na době skladování a použitých obalech, období řešení: 3/2014 – 12/2014.
Ftaláty v kravském mléce v závislosti na způsobu získávání, období řešení: 1/2013 – 12/2013.
Optimalizace podmínek intenzivního chovu lososovitých ryb v podmínkách České republiky s využitím dánské technologie se zaměřením na kvalitu produkovaných ryb, období řešení: 2/2012 – 12/2013.
Ftaláty v půdach České republiky, období řešení 1/2012 – 12/2012.
Monitoring výskytu ftalátů v rostlinných produktech v oblasti střední Moravy, období řešení: 1/2009 – 12/2009.
Distribuce esterů kyseliny ftalové v těle drůbeže, období řešení: 1/2008 – 12/2008.
Prevence průniku toxických esterů kyseliny ftalové do krmiv, produktů a potravin, období řešení: 2/2006 – 12/2008.
Sledování obsahu esterů kyseliny ftalové v krmivech a jejich komponentech, období řešení: 1/2005 – 12/2005.
VFU Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie.
SPU v Nitre, Fakulta biotechnologie a potravinárstva.
alzbeta.jarosova@mendelu.cz
Telefon
545 133 191
Telefon
545 133 563
Obor vědeckovýzkumné činnosti
Jakost potravin – cizorodé látky (ftaláty) v potravním řetězci
Senzorická analýza – různé potravinářské komodity
Pracoviště
Agronomická fakulta, Ústav technologie potravin – vedoucí ústavu
Proděkanka - Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně.
Členka Vědecké rady AF.
Předsedkyně oborové rady doktorského studia AF „Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů“.
Garantka oboru magisterského studia „Jakost a zdravotní nezávadnost potravin“.
Členka oborových rad doktorského studia
Masarykova univerzita v Brně – Hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie
SPU v Nitre, Fakulta biotechnologie a potravinárstva - Technologia potravin
VUT Brno, Chemická fakulta - Chemie a technologie potravin
Ftaláty v masných výrobcích v závislosti na době skladování a použitých obalech, období řešení: 3/2014 – 12/2014.
Ftaláty v kravském mléce v závislosti na způsobu získávání, období řešení: 1/2013 – 12/2013.
Optimalizace podmínek intenzivního chovu lososovitých ryb v podmínkách České republiky s využitím dánské technologie se zaměřením na kvalitu produkovaných ryb, období řešení: 2/2012 – 12/2013.
Ftaláty v půdach České republiky, období řešení 1/2012 – 12/2012.
Monitoring výskytu ftalátů v rostlinných produktech v oblasti střední Moravy, období řešení: 1/2009 – 12/2009.
Distribuce esterů kyseliny ftalové v těle drůbeže, období řešení: 1/2008 – 12/2008.
Prevence průniku toxických esterů kyseliny ftalové do krmiv, produktů a potravin, období řešení: 2/2006 – 12/2008.
Sledování obsahu esterů kyseliny ftalové v krmivech a jejich komponentech, období řešení: 1/2005 – 12/2005.
VFU Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie.
SPU v Nitre, Fakulta biotechnologie a potravinárstva.