RNDr. Karel Kosař, CSc.
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský
RNDr. Karel Kosař, CSc.
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský
kosar@beerresearch.cz
Telefon
224 900 110
Obor vědeckovýzkumné činnosti
Mikrobiologie, technologie výroby sladu a piva
Pracoviště
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ředitel
Spoluautorem řady patentů a užitných vzorů v oblasti sanitace materiálů, zrychleného kvašení a mladinového koncentrátu.
Matoulková, D. Kosař, K.: Kultivační půda pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus a způsob odběru stěrů odběrovými tyčinkami. Patent č. 303565.Praha, 31.10.2012.
Kosař, K. Kubizniaková, P.: Způsob provádění kvasných zkoušek. Patent č. 303042. Praha, 26.1.2012.
Cena českého sládka Františka Poupěte za přínos pivovarnictví, sladařství a návazných odvětví v České republice za rok 2013, udělil Český svaz pivovarů a sladoven.
Matoulková, D., Kosař, K., Sigler, K.: Rapid, simple and specific cultivation-based method for detection of Pectinatus spp. in brewery samples. Journal of the American Society of Brewing Chemists 70(1): 29-34, 2012.
Matoulková, D., Kosař, K., Slabý, M., Sigler, K.: Occurence and species distribution of strictly anaerobic bacterium Pectinatus in brewery bottling halls. Journal of the American Society of Brewing Chemists 70(4): 262-267, 2012.
Psota, V., Sachambula, L., Kosař, K.: Collection of malting barely varieties in the Czech Republic in 2010. BrewingScience. 64(1):1-7. MSM6019369701 (SCOPUS).
kosar@beerresearch.cz
Telefon
224 900 110
Obor vědeckovýzkumné činnosti
Mikrobiologie, technologie výroby sladu a piva
Pracoviště
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ředitel
Spoluautorem řady patentů a užitných vzorů v oblasti sanitace materiálů, zrychleného kvašení a mladinového koncentrátu.
Matoulková, D. Kosař, K.: Kultivační půda pro kultivaci a identifikaci bakterií rodu Pectinatus a způsob odběru stěrů odběrovými tyčinkami. Patent č. 303565.Praha, 31.10.2012.
Kosař, K. Kubizniaková, P.: Způsob provádění kvasných zkoušek. Patent č. 303042. Praha, 26.1.2012.
Cena českého sládka Františka Poupěte za přínos pivovarnictví, sladařství a návazných odvětví v České republice za rok 2013, udělil Český svaz pivovarů a sladoven.
Matoulková, D., Kosař, K., Sigler, K.: Rapid, simple and specific cultivation-based method for detection of Pectinatus spp. in brewery samples. Journal of the American Society of Brewing Chemists 70(1): 29-34, 2012.
Matoulková, D., Kosař, K., Slabý, M., Sigler, K.: Occurence and species distribution of strictly anaerobic bacterium Pectinatus in brewery bottling halls. Journal of the American Society of Brewing Chemists 70(4): 262-267, 2012.
Psota, V., Sachambula, L., Kosař, K.: Collection of malting barely varieties in the Czech Republic in 2010. BrewingScience. 64(1):1-7. MSM6019369701 (SCOPUS).