Cirkulární ekonomika v gastronomii

Cirkulární ekonomika je v poslední době hojně skloňovaný pojem. Jedná se o strategii udržitelného rozvoje, která vytváří funkční a zdravé vztahy mezi přírodou a lidskou společností. Ilustračním příkladem může být nakládání s odpady nebo využívání recykovatelných materiálů a omezení výrobků na jedno použití.

Jedním ze segmentů, ve kterém lze cirkulární ekonomiku použít, je gastro. Již více než rok se tento systém aplikuje v některých kavárnách (Letka, Vnitroblock, Alchymista). V současnosti je toto téma ještě aktuálnější, protože může pomoci podnikům zasaženým koronakrizí. Zároveň tento segment čelí tlaku zákazníků, kteří vyžadují stále udržitelnější produkty.

Chcete-li získat více informací a inspirovat se, je tu pro Vás následující webinář. Barbora Kebová, expertka v oblasti cirkulární ekonomiky a gastronomie, vám představí:

  • cirkulární kavárny a restaurace,
  • management odpadů v provozu a efektivní nakládání se zdroji,
  • less waste principy, s ohledem i na spotřebu vody a energie,
  • původ a kvalitu surovin ve vašem provozu – a jaký to má dopad pro vašeho zákazníka
    palčivé otázky jednorázového nádobí,
  • inspirativní příklady z praxe, kde funguje cirkulární ekonomika již dnes.

Kdy: 10. 6. 2020 v 17.00 hodin
Délka trvání: 60 minut
Vstupné: zdarma

Více info: https://bit.ly/cirkularni_gastro

Odkaz na webinář i s instrukcemi, jak se přihlásit, bude rozeslán den před termínem akce. Pokud by Vám odkaz nepřišel v den konání, prosíme, zkontrolujte si složky Spam/Nevyžádaná pošta anebo se nám ozvěte. To platí i v případě technických problémů s přihlášením na webinář. Kontaktujte nás na email info@ciraa.eu.

Zdroj: ciraa.eu